Dom za stare Zvezdara

Dom za stare Zvezdara

Dom za stare Dušan Lukač je nov, luksuzan, komforan i bezbedan objekat za smeštaj i negu svih vrsta korisnika (pokretni, polupokretni i nepokretni). Naš licencirani dom ima kapacitet 26 korisnika i nalazi se u mirnom kraju na Zvezdari koji je prepun zelenila.

Objekat doma za stare Dušan Lukač prostire se na tri nivoa i apsolutno je prilagođen potrebama korisnika. Na svakom spratu nalazi se dnevni boravak i terasa sa fantastičnim pogledom, tako da korisnici ne moraju da napuštaju sprat, ukoliko to ne žele.

Dom Dušan Lukač raspolaže sa prostranim, svetlim i moderno opremljenim sobama za smeštaj korisnika: jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne. Potpuno nov, komforno i luksuzno opremljen prostor pruža osećaj topline kao kod kuće. U svakoj sobi nalazi se krevet, noćni ormarić, ormar za garderobu, kao i sos taster za poziv osoblja.

Pored standardnih, dom raspolaže i sa medicinskim krevetima koji su prilagođeni nepokretnim i polupokretnim korisnicima. Uz krevet se nalazi stočić za hranjenje koji je podesiv u različitim visinama, u zavisnosti od potrebe.

Dom poseduje nekoliko kupatila koja su u potpunosti prilagođena različitim potrebama i specifičnim stanjima u kojima se nalaze korisnici. Svako kupatilo je dovoljno prostrano, tako da je omogućen ulazak korisnika u kolicima ili sa hodalicama. Radi lakšeg kretanja korisnika, svuda u domu su postavljeni rukohvati.

Korisnicima doma Dušan Lukač obezbeđena je vrhunska nega 24 časa dnevno od strane tima lekara i medicinskog osoblja koje poseduje dugogodišnje iskustvo rada na klinikama.
Kada požele mir i opuštanje našim korisnicima na raspolaganju je veliko i lepo uređeno dvorište sa letnjikovcem. Na svakom spratu objekta nalazi se terasa sa prelepim pogledom na Beograd, koja je idealno mesto za uživanje uz kafu.

Društveni život korisnika doma Dušan Lukač organizovan je od strane socijalne radnice koja osmišljava različite radne aktivnosti u cilju očuvanja psihičkog i fizičkog zdravlja korisnika, kao što su: rad sa plastelinom, sečenje makazama, slikanje sa četkicom, održavanje cveća u dvorištu ili na terasama, izrada ukrasnih predmeta, šivenje, heklanje, štrikanje, vez…

Ljubiteljima čitanja dostupna je biblioteka sa velikim brojem naslova različitog opusa, koji se stalno nadopunjuju novim. Korisnici mogu da uzmu učešće u brojnim društvenim igrama: šah, domine, ne ljuti se čoveče…

Za sve informacije : 063/7562066